Logo

Jordbærtærte 4

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jordbærtærte 4

10-12 portioner

Tærtedej:
100 g smør eller margarine
3 dl hvedemel
150 g marcipan (bagemarcipan)
1 spsk vand

Fyld:
1,5 dl piskefløde
3 blade husblas
2 æggeblommer (pasteuriserede)
1 dl lys sirup
250 g kvark
1 tsk vaniljesukker
½-1 l jordbær

Pynt: citronmelisse

 

Hak fedtstof, mel og mandelmasse sammen.

Tilsæt vand, og ælt det hurtigt sammen til en dej.

Stilles koldt i 15 minutter.

 

Tænd ovnen på 175°C.
Tryk dejen ud i en tærteform på ca. 27 cm i diameter.

Bages midt i ovnen i 20 minutter. Lad den afkøle.

Udblød husblasen i rigeligt, koldt vand.

Pisk fløden stiv.
Æggeblommer og sirup opvarmes i vandbad under konstant piskning, til det bliver tykt.

Knug husblasen fri for vand, og rør den i æggecremen sammen med kvark og vaniljesukker.

Lad det afkøle, og vend det forsigtigt i den piskede fløde. 
Kom fyldet i den kolde tærtebund.

Skyl og nip jordbærrene. Læg dem oven på fyldet.

Pynt med citronmelisse.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.256 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her