10-12 portioner
Tærtedej:
100 g smør eller margarine
3 dl hvedemel
150 g marcipan (bagemarcipan)
1 spsk vand
Fyld:
1,5 dl piskefløde
3 blade husblas
2 æggeblommer (pasteuriserede)
1 dl lys sirup
250 g kvark
1 tsk vaniljesukker
½-1 l jordbær
Pynt: citronmelisse
Hak fedtstof, mel og mandelmasse sammen.
Tilsæt vand, og ælt det hurtigt sammen til en dej.
Stilles koldt i 15 minutter.
Tænd ovnen på 175°C.
Tryk dejen ud i en tærteform på ca. 27 cm i diameter.
Bages midt i ovnen i 20 minutter. Lad den afkøle.
Udblød husblasen i rigeligt, koldt vand.
Pisk fløden stiv.
Æggeblommer og sirup opvarmes i vandbad under konstant piskning, til det bliver tykt.
Knug husblasen fri for vand, og rør den i æggecremen sammen med kvark og vaniljesukker.
Lad det afkøle, og vend det forsigtigt i den piskede fløde.
Kom fyldet i den kolde tærtebund.
Skyl og nip jordbærrene. Læg dem oven på fyldet.
Pynt med citronmelisse.