Skærekager
400 g hvedemel
1 tsk natron
1 spsk stødt kanel
2 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt nellike
½ tsk stødt muskat
1 flaske sødt hvidtøl
400 g mørk farin
TIPS: Kagen kan fryses - hvis det da er nødvendigt, for den kan holde sig frisk længe i en tætsluttende dåse eller kraftig plasticpose. Hvis man ønsker dobbelt portion af krydderkagen, passer dem som regel til den store bradepande til ovnen. Pensl en lille bradepande med smør og drys den indvendigt med fintsigtet rasp.
Bland melet med natron og krydderier. Rør halvdelen af øllet i, og pisk det til en klumpefri jævning (nemmest med el-håndpisker). Tilsæt resten af øller, og rør til sidst farinen i. Hæld dejen i den smurte bradepande og bag den midt i ovnen ved 170°, til kagen er gennembagt, 50-60 minutter.
Tag kagen ud af ovnen og lad den afkøle 5 minutter i bradepanden. Løsn den langs kanten og vend den ud på en bagerist til afkøling.
Ved servering skæres kagen i skiver, og smøres evt. med smør