Dette er en ægte amerikansk opfindelse. Pizzaen bages i en
form, og fyldet lægges på i omvendt rækkefølge: først ost, så evt. fyld og til
sidst sauce.
1 pizza til 4-6 personer. Arbejdstid: 30 min. Bagetid: 30
min.
#
Dej:
15 g gær
2½ dl vand
½ tsk sukker
ca. 300 g pizzamel (tipo 00)
3 spsk majsmel eller durummel
1½ tsk groft salt
3 spsk olie
Tomatsauce:
½ lille rødløg
1-2 fed hvidløg
1 dåse hakkede tomater
2 spsk konc. tomatpuré
2 spsk olie
1 tsk tørret oregano
evt. 1 knsp. sukker
Fyld:
200 g mozzarellaost
50 g parmesanost
½ spsk olie eller smør, til formen
*
Rør gæren ud i vandet (maks. 37 °C) og tilsæt sukker og mel
(hold lidt tilbage).
Ælt dejen godt igennem i 5-8 min., og tilsæt salt og olie.
Dejen skal være blød og elastisk - tilsæt evt. det sidste
mel, hvis dejen er for klistret.
Lad dejen hæve tildækket 1 times tid.
Pil løg og hvidløg og blend dem sammen med tomater, tomatpuré
og olie.
Smag til med oregano, sukker, salt og peber.
Rul dejen ud i ca. ½ cm's tykkelse, og læg den i en smurt
springform (24-26 cm).
Riv mozzarellaosten groft, og drys den over bunden.
Læg evt. fyld (se TIPS) på osten, og slut af med tomatsauce.
Riv parmesanosten fint, og drys den over saucen.
Sæt formen i ovnen ved 220 °C i 20-30 min, til dejen er
gylden og gennembagt, og fyldet gennemvarmt.
Lad pizzaen hvile i formen i 10 min, før den skæres i
trekanter.
TIPS TIL FYLD:
Med kød: Fordel 400 g brunet hakket oksekød ovenpå osten før
saucen fordeles.
Med grønsager: Fordel 400 g blancherede grønsager ovenpå
osten, før saucen fordeles.
Med kød og grønsager: Brug 250 g brunet hakket oksekød og
250 g blancherede grønsager.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin