Logo

Daube på svinebov

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

1 ½ kg svinebov med ben og uden svær eller 1350 g nakkefilet

Marinade
2 mellemstore løg
2 stilke blegselleri
2 gulerødder
3 fed hvidløg
1 krydderbuket af: 1-2 stilke timian, 3 stilke persille og 1 laurbærblad
10 peberkorn
¾ l. rødvin (1 flaske)

Til stegning:
3 tynde skiver bacon
½ spsk olivenolie
2 tsk salt
4 mellemstore gulerødder
3 mellemstore løg
2 stilke blegselleri
4 tomater
3 fed hvidløg
½ appelsin
5-6 dl siet marinade
½ dl balsamico
saucejævner

Læg kødet i en skål, der rummer ca. 3 liter.
Rens alle grønsagerne til marinaden, skær dem i mindre stykker og læg dem ved kødet.
Tilsæt krydderbuket og peberkorn og hæld rødvin ved.
Læg plastfilm over skålen og sæt den i køleskab i ca. 1 døgn.
Vend evt. kødet efter den halve tid.

Tag kødet op og dup det tørt med køkkenrulle.
Skær baconen i tynde strimler.
Rens grønsagerne, skær gulerødderne i lange smalle bjælker, løgene i store tern, blegsellerien i tværgående snitter, ca. 2 cm brede,
tomaterne i kvarte og hvidløgene i skiver .
Vask appelsinen og skær den gule skal af med en kartoffelskræller.
Varm olien i en stegegryde og svits baconen.
Tilsæt kødet og brun det godt på alle sider.
Tag kødet op, kom grønsager og appelsinskal i gryden og svits det et par minutter.
Læg kødet tilbage i gryden.
Tilsæt siet marinade og balsamico og bring det i kog uden låg.
Læg låget på, og lad dauben koge ved ganske svag varme 1 ½-1 ¾ time, til kødet er mørt og slipper benet.
Tag boven og appelsinskallen op, kog skyen med grønsager lidt ind uden
låg og jævn med saucejævner.
Smag saucen til med salt og peber.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.312 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her