For nogle år tilbage kunne man købe poser med blandede, tørrede frugter, æbler, abrikoser og svesker. I dag må man selv blande frugterne, dog har visse helsekostforretninger færdige frugtblandinger.
Til 4-5 personer
ca. 300 g blandet frugt, fx æbler, svesker, abrikoser
6-7 dl vand
ca. 50 g sukker eller efter smag
frugtgrødsjævner eller kartoffelmel
Skyl frugten og kom den i en skål.
Hæld vandet på og lad frugten stå til næste dag.
Hæld det hele i en gryde og kog frugten mør under låg ved svag varme.
Rør sukkeret i.
Udrør kartoffelmel eller frugtgrødsjævner med koldt vand, beregn 2 spsk pr. liter væde.
Kom det i den koghede frugtblanding, mens der røres.
Hæld grøden i serveringsskålen og drys lidt sukker på, så den ikke trækker skind.
Serveres med kold fløde eller mælk.
Tips: Både abrikoser og svesker kan skæres i mindre stykker før de koges.