Cupcakes med lavendel og honning er helt vidunderlige. Hvis man kan finde lavendel honning. fremhæves smagen endnu mere.
18 cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
1 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
Glasur:
200 g flødeost, blødgjort
175 g flormelis, sigtet
75 g honning
blå frugtfarve
2 spsk tørrede lavendel blomster
Varm ovnen op til 200°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør alle ingredienser kagerne sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Lav glasur: Rør flødeost og flormelis sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er luftigt og cremet.
Pisk honning og nogle få dråber frugtfarve i.
Rør halvdelen af lavendelblomsterne i.
Smør glasuren på kagerne og drys med resten af lavendelblomsterne.
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 3 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Lavendelcupcakes med mørk chokolade
Følg basisopskriften. Fold 100 g mørke chokoladeknapper i dejen, når den er rørt sammen.
Lavendelcupcakes med vingummi
Følg basisopskriften. Fold 100 g blandede frugtvingummi i dejen, når den er rørt sammen.
Lavendelcupcakes med appelsinblomstcreme
Følg basisopskriften. Lav glasur: Rør 3 spsk appelsinblomstvand med flødeost og flormelis. Bland det godt og rør lavendelblomster i.