Poulard med spændende fyld
1 stor poulard
salt og peber
1 dl løse ris - se Tillæg
25 g mandler
50 g rosiner
1 bdt klippet persille
1 tsk reven citronskal
smør eller margarine
1 dl piskefløde
kulør
Tilbehør: grøn salat i Fransk marinade - se Tillæg
*
Gnid den rensede poulard ud- og indvendigt med salt og peber.
Bland risen med skoldede, smuttede mandler og skoldede rosiner.
Tilsæt persille og reven citronskal og fyld det i poularden.
Luk omhyggeligt med kødnåle.
Brun poularden godt i rigeligt smør eller margarine i stegegryden.
Tilsæt 3-4 dl kogende vand og lad fuglen snurre for svagest mulige varme i ca. 1½ time - læg et låg ⅔ over gryden.
Tag poularden op, når den er helt mør, og hold den varm.
Kog skyen ind med fløden og smag til med salt og peber.
Tilsæt lidt kulør og server saucen og grøn salat til retten.
Skær først poularden for ved bordet.
Iskaffe
5 dl god vaniljeis
5 dl meget stærk kaffe
1,5 dl piskefløde
1 spsk cognac
lidt reven, bitter chokolade
*
Fordel isen i høje, rummelige glas og hæld kaffen over.
Top op med fløden, der er pisket stiv med cognac, og drys lidt reven, bitter chokolade over.