En dip passer fint ved de fleste festlige lejligheder. Denne
lækre og desuden sunde dip kan du helt enkelt ikke sige nej til.
• Kikærter får en nøddeagtig smag, når de er kogt. Kogte,
ristede og krydrede kan de også anvendes som snacks til en drink.
Tilberedning 10 min. 6 portioner
# Råvarer til Partydip:
1 fed hvidløg
½ potte koriander eller persille
1 dåse konserverede kikærter
2 spsk friskpresset citronsaft
2 spsk (oliven)olie
salt
chilisauce (færdig på flaske)
TILBEHØR:
200 g gulerødder
200 g broccoli
200 g cherry tomater
1 gul, 1 grøn og 1 rød peberfrugt
1 pitabrød eller tortillachips
* Fremgangsmåde:
1 Pil hvidløget. Skyl urterne og hak dem groft.
Lad kikærterne løbe af i en si.
Kom alle ingredienserne i en foodprocessor eller blender og
kør i ca. 1 min, til det er en fin puré.
2 Hæld dipsaucen i en skål og stil den koldt.
Gør grønsagerne i stand.
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave.
Afpuds broccolien, del i små buketter og kog dem i letsaltet
vand 1 min.
Skyl dem straks i koldt vand for at stoppe kogningen.
Skyl tomaterne.
Skyl peberfrugterne og fjern kerner og skillevægge.
Skær i tynde strimler.
3 Stil skålen med dipsaucen midt på en stor tallerken og
arranger grønsagerne rundt om. Pitabrød eller tortillachips passer fint i en
lille brødkurv ved siden af.
Variation:
Denne dip er også god som pålæg til smørrebrød. Hak en halv
tomat og læg på brødet, smør dippen over tomaterne og top med nogle skiver
agurk.
Dipsaucen egner sig fint som fyld i pitabrød.
Tips & råd
I stedet for konserverede kikærter kan du anvende tørrede
kikærter (200 g).
Udblød dem i koldt vand 6-8 timer. Kog dem i ca. 50 min.
Persille (tv) og koriander (th) er i familie. Koriander
kaldes nogle gange for kinesisk persille.
Bredbladet persille smager af mere end den krusede.
PR. PORTION: Energi: Kcal207 = kJ 869
Kulhydrat 27 g Protein 9 g Fedt 7 g (30%) Fibre 6 g