2 ½ dl sødmælk
½ stk flækket stang vanilje
1 knsp. kanel
1 knsp. stødt muskat
3 blade husblas
2 breve espresso kaffe
2 stk æggeblommer
1 dl sukker
2 ½ dl piskefløde
Pynt:
4-6 spsk groftrevet/høvlet mørk chokolade
evt. lidt mynteblade
Læg husblasen i blød i rigeligt koldt vand.
Pisk æggeblommer og sukker til æggepunch.
Kog mælk, vanilje, kanel og muskat i 5 minutter, fjern vaniljen.
Tilsæt espresso-kaffepulver.
Vrid husblasen op af vandet og kom den i gryden.
Pisk lidt efter lidt godt halvdelen af mælkeblandingen i skålen med æggepunch.
Kom blandingen tilbage i gryden og lad cremen varme igennem og tykne let under omhyggelig røring med en grydeske - men uden at koge.
Hæld cremen i en skål og lad den køle af, til den begynder at stivne.
Stil evt. skålen i en balje med vand og isklumper eller et fryseelement, eller stil den i køleskabet.
Rør i den af og til.
Pisk fløden stiv og vend den i den afkølede creme.
Fordel moussen i 4 portionsglas eller kom den i en skål.
Der bliver ca. ¾ liter.
Stil moussen tildækket i køleskab til serveringen.
Drys med chokolade og pynt evt. med mynteblade.