Server små lækkerier
uden brug af kniv og gaffel til studenterbuffeten eller sankthansaften.
Opskriften er nem at gå til, og det meste kan forberedes i god tid, inden
gæsterne kommer.
Arbejdstid: 45 min.
Stege/bagetid: 30 min. Fryse-egnet. Opskriften er til 8 personer.
#
1 rulle butterdej
(250 g)
300 g hakket kød
1 spsk olie
1 rødløg
(finthakket)
1-2 fed hvidløg
(finthakkede)
1 chili (finthakket,
uden frø)
1 tsk stødt spidskommen
½ tsk stødt
koriander
3 spsk rosiner
1 bdt persille
(hakket)
1 æg til pensling
2 spsk sesamfrø
(eller birkes)
*
Brun kødet på en
pande med olie og bryd det med en palet.
Tilsæt rødløg,
hvidløg og chili (uden frø og mellemvægge) og steg under omrøring 5 min.
Tilsæt krydderier og
hæld det over i en skål.
Tilsæt rosiner og
persille.
Tænd ovnen på 220 °C.
Rul dejen ud og del
den i 4 rektangler (12x20 cm).
Fordel kødfyldet på
langs af dejstykkerne.
Fold dejen over
fyldet og tryk kanterne godt til med en gaffel.
Læg pakkerne på en
bageplade med bagepapir, pensl med æg og drys med sesam eller birkes.
Bag dem i ovnen
15-18 min.
Tag dem ud, skær dem
i tykke skiver og server.
Tip: I stedet for
fire lange dej pakker kan fyldet fordeles i små, individuelle pakker.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin