2 dl sødmælk
2 æg
2 spsk revet appelsinskal
1 knivspids salt
ca. 25 g smør
75 g hvedemel
Fyld:
5 æbler
2 spsk smør
2 spsk honning
1 tsk stødt kanel
revet appelsinskal
3-4 spsk rom
50 g hakkede valnøddekerner eller mandler.
Pandekagedejen piskes sammen af mælk, æg, revet appelsinskal, salt, smeltet smør og hvedemel.
Smørret kan smeltes på den pande, som senere skal bruges til at bage
pandekagerne på.
Dejen må gerne hvile lidt, før der bages 8 pandekager, der kan laves i god tid før middagen.
Til fyldet smeltes smør og honning på en pande, kanel, revet appelsinskal og skrællede æbler, der er skåret i både, kommes i.
Småsteges, til æblerne er møre, hvorefter rom blandes i sammen med de hakkede valnøddekerner eller mandler, og fyldet smages til.
Kom 1 spsk fyld på hver pandekage, der lukkes som en pakke, lægges i et
ovnfast fad, stænkes med lidt rom, og honning "kringles" over.
Lunes midt i ovnen ved 200ºC i 10 min.
Smager herligt med koldt flødeskum.
Er der børn i familien, så spar på rommen og brug istedet appelsinsaft og server pandekagepakkerne med vaniljeis.