Disse kager er ikke doughnuts, men efter første bid forstår man, hvorfor de hedder sådan.
18 cupcakes:
225 g usaltet smør
225 g sukker
225 g hvedemel
2 ½ tsk bagepulver
4 æg
1 tsk vaniljeekstrakt
150 g hindbærgele eller -marmelade
Glasur:
200 g flødeost, blødgjort
175 g flormelis. sigtet
1 spsk citronsaft
1 tsk vaniljeekstrakt
Varm ovnen op til 175°C og læg 18 papirforme i muffinforme.
Rør alle ingredienser kagerne undtagen geleen sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til dejen er glat og bleg - det tager 2-3 minutter.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formene ud af ovnen og lad dem køle af i 5 minutter.
Løft papirformene op af formene og lad kagerne køle af på en rist.
Skær toppen af hver kage, gravet lille hul med en teske og fyld det med gele. Læg toppen på igen.
Lav glasur: Pisk langsomt flødeost og flormelis sammen i en skål med en elektrisk håndmikser, til det er cremet og blødt.
Tilsæt citronsaft og vanilje og pisk hurtigt, til det er blandet godt.
Smør glasuren på kagerne.
Opbevar kagerne uden glasur i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Doughnut cupcakes med bostoncreme
Følg basisopskriften.
Erstat hindbærgeleen med 1 ¼ dl vaniljecreme.
Doughnut cupcakes med chokoladecreme
Følg basisopskriften.
Erstat hindbærgeleen med 1 ¼ dl chokoladecreme.
Doughnutcupcakes med marmelade
Følg basisopskriften.
Erstat hindbærgeleen med 1 ½ dl appelsin marmelade.