Logo

Skaldyrssuppe

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grundsuppe:
1,2 kg grønlandske rejer med skal
salt
2 spsk olivenolie
lidt smør
2 fed hvidløg
det grønne af 1 bdt Forårsløg
rensede stokke af 250 g champignoner
½ fl. tør hvidvin
2 kernemasse af 500 g tomater
1 tsk peberkorn
1-1 ½ l. vand eller lys bouillon

Til servering:
Grundsuppe
Det hvide af 1 bdt Forårsløg
Hattene af 250 g champignoner
Kød af 500 g tomater
De pillede rejer
Salt
Evt. paprika eller chili

Rejerne pilles.
De pillede rejer drys ses med lidt salt og stilles straks i køleskabet.
Skallerne svitses ved høj varme i olie og smør.
Pillede hvidløgsfed, skyllet lysegrønt og rensede svampestokke hakkes groft og røres sammen med rejeskallerne.
Rør, indtil grydens indhold virker tørt, og hæld så vinen over det hele.
Fortsæt med at rører, indtil vinen næsten er kogt væk.
Tilsæt peberkorn, det bløde fra tomaterne og vand, og lad det hele koge ca. 20 min.

Hæld det i et dørslag og lad væden løbe af.
Pres godt med en grydeske for at få det hele med.
Si grundsuppen og stil den koldt til den skal bruges.

Snit de rensede forårsløg og champignoner fint, og skær tomatkødet i tern.
Kog suppen op, og smag den til, evt. også med lidt paprika eller chili.

Tilsæt grønsagerne nogle min. inden serveringen, så de får et kort opkog.
Fordel rejerne i tallerknerne, og øs suppen over dem.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.995 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her