Fransk bondesuppe
2 kg kødben
2 suppeviske
salt
5 hele peberkorn
1 stort sommerhvidkål eller 2 spidskål
4 gulerødder
8 kartofler
klippet persille
Tilbehør: Osteskorper med kommen - se herunder
*
Læg ben og suppevisk i en meget stor gryde og hæld ca. 2 l vand over.
Bring det i kog og skum.
Lad det koge 1 time.
Tilsæt salt og peberkorn og kålen, der er delt i kvarter.
Lad det koge 15-20 minutter og tag kålen op.
Tilsæt skivede gulerødder og kartofler og lad suppen koge 20 minutter.
Skær i mens kålen i strimler og kom den tilbage i suppen.
Smag om nødvendigt til med mere salt og fjern benene.
Drys suppen med rigelig persille og server den med
Osteskorper med kommen
4 tykke skiver formfranskbrød eller sandwichbrød
3 spsk smør
3 spsk reven parmesan
1 spsk kommen
groft køkkensalt
*
Skær brødet i strimler og vend dem i en blanding af smeltet smør og parmesan.
Læg dem på risten fra ovnen og drys med kommen og salt.
Bag dem 10-12 minutter ved 225°C - og server dem varme til suppen.