250 g vilde ris
Saft af ½-1 citron
¾ dl olivenolie af god kvalitet
1-2 fed presset hvidløg
Salt og peber
2-3 bundter forårsløg
4-6 gulerødder
6 store modne tomater
2 grønne + 2 røde peberfrugter
3 dl rosiner
Sorte oliven uden sten
valnøddekerner
Skyl risene godt og kog dem i rigeligt vand med lidt salt, ca 1 time.
Hæld overskydende vand fra.
Rens og snit forårsløgene fint.
Pisk citronsaft, olie, hvidløg, salt og peber sammen og vend de varme ris i. Lad det blive koldt.
Gør alle de øvrige grønsager klar:
Gulerødder i halve tynde skiver
Tomater og peberfrugter i tern
Oliven i skiver
Hæld lidt kogende vand på rosinerne ½ time, så de svulmer op.
Bland det hele i et fad/skål.
Drys grofthakkede valnødder over.