Dej:
3 æg
1 ½ dl sukker
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
hele ristede valnødder
citronmelisse
Fyld:
2 æggeblommer
½ dl sukker
1 dl ufortyndet hyldeblomstersaft
5 blade husblas
3 dl piskefløde
Pisk æg og sukker hvidt og luftigt, ca 5 min.
Tilsæt hvedemel og bagepulver rør rundt til dejen er uden klumper.
Læg bagepapir i en bradepande, hæld dejen i og bred den ud til en
firkant på 25x30 cm.
Bages ved 250°C på nederste rille i ca 5 min til den er gennembagt og har fået lidt farve.
Mærk med fingerspidserne om kagen er tør i midten.
Tag den ud og lad den køle på en bagerist.
Træk papiret af og læg kagen på et fad.
Pisk æggeblommer og sukker til fyldet luftigt.
Tilsæt hyldeblomstersaft. Læg husblas i koldt vand mindst 5 min.
Pisk fløden stiv. Kram husblasen godt, læd den i en skål og smelt den i mikroovn i ca 10 sek.
Hæld husblasen i æggemassen og rør godt rundt.
Tilsæt flødeskum. Rør med lette tag og lad massen stå lidt til den begynder at blive fast.
Bred massen ud på kagebunden i et jævnt lag.
Lad tærten stå koldt mindst 4 timer.
Pynt med valnøddekerner og citronmelisse.