Prøv disse skønne
mazariner med rabarber. De er nemme at lave, hurtigt færdige, ser fantastiske
ud og smager godt især med lidt cremet tilbehør.
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 30 min. Fryse-egnet. 8-10 stk.
#
Mazarinmasse:
150 g marcipan
150 g sukker
150 g blødt smør
3 æg
1 stang vanilje
(eller 1 tsk vaniljesukker)
1 økologisk citron
75 g hvedemel
75 g mandler
Fyld:
250 g rabarber
50 g rørsukker
Pynt og tilbehør:
evt. flormelis
flødeskum,
cremefraiche eller vaniljeis
*
1. Rør marcipan og
sukker godt sammen og rør smørret i.
Tilsæt æggene et ad
gangen og rør godt mellem hver.
Tilsæt vaniljekorn
(eller vaniljesukker) og fintrevet citronskal.
2. Sigt melet og
vend det i dejen. Hak mandlerne og vend dem i dejen.
Fordel den i 8-10
portionstærteforme (eller linseforme) eller en stor tærteform (26 cm).
3. Rens rabarberne
og skær dem i små stykker.
Vend dem med sukker
og fordel dem på dejen.
Tryk dem ikke ned i
dejen de falder ned af sig selv under bagningen.
4. Bag kagerne midt
i ovnen ved 180 °C.
Portionskager skal
have 20-30 min. og en stor kage 45-55 min.
5. Nyd mazarinerne
lune eller afkølede.
Pynt dem evt. med
sigtet flormelis og server lidt flødeskum, cremefraiche eller vaniljeis til.
TIPS: Riv marcipanen
på den grove side af rivejernet. Så er det nemt at røre den ud med sukkeret, og
der bliver ingen klumper.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin