Logo

Bolognese kødsauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

En rigtig lækker kødsauce bolognese kræver tid, denne opskrift tager 7 timer at lave, så lav den eventuelt dagen før. Men det er det værd, for det er en utrolig lækker kødsauce fyld med lækker smag.


Desværre har mange køkkener overalt i verden lavet massevis af bolognese, hvor den rigtige konsistens er opnået ved tilsætning af tomatpuré eller endnu værre tomatketchup og hvedemel.
Den italienske husmor kender hemmeligheden ved den rigtige bolognese: kogning, kogning, kogning og atter kogning. Hav derfor god tid og lave den dagen før – det tager ca 7 timer!!!

1 løg
1 gulerod
1 stængel bladselleri
50 g stribet flæsk
300 gram hakket oksekød
300 gram friske tomater
110 gram smør
1 glas rødvin
1 kop kraftig bouillon
salt og peber
sødmælk

*


Løg, bladselleri og gulerod hakkes fint sammen med flæsket og røres sammen med det hakkede kød og sauteres i en gryde med smør til har fået lidt farve. Rødvinen hældes ved (husk at smage på den først) til det dækker. Det småsimrer uden låg til rødvinen er fordampet.
Bouillonen hældes ved og der småsimres videre uden låg til bouillonen er fordampet.
De hakkede tomater hældes ved og der smages til med salt og peber og kom så meget mælk i, at det hele er dækket. Bolognesen koger nu færdig ved svag varme uden låg til den bliver tyk.
--

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 3.129 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her