8 modne ferskner
½ l. vand
1 stang vanilje
200 g sukker
1 spsk honning
2 spsk te
saften fra 1 citron
Creme chantilly:
¼ l. piskefløde
1 stang vanilje
20 g flormelis
Bring rigeligt vand i kog i en stor gryde.
Kom fersknerne i.
Tag dem op efter 30 sekunder og kom dem i koldt vand.
Flå dem straks med en lille, skarp kniv.
Skær derefter et rids ind til stenen hele vejen rundt.
Vrid de to halvdele løs fra hinanden og fjern stenen.
Gentag ved alle fersknerne.
Kog vand, vanilje, sukker og honning til en lage.
Læg teen i en sigte og lad den trække i lagen i ca. 5 – 8 minutter.
Lad lagen køle af og sigt den når den er blevet kold.
Blend den sigtede lage med kødet fra fersknerne.
Smag til med citronsaften.
Creme Chantilly:
Pisk piskefløden til skum.
Flæk en vaniljestand og skrab kornene ud.
Bland vaniljekorn med flormelis.
Rør vaniljesukkeret i flødeskummet.
Serveres til den kolde ferskensuppe