minitærteforme
butterdej eller mørdej (1 lille plade rækker til 6 - 9 tærter)
rodfrugter (fx pastinak, persillerod, gulerod)
hvidvin
2 hele æg
kaffefløde (kan udelades)
salt
dild
reven ost (kan udelades)
Rodfrugterne gøres i stand og skæres i stave på ca. 7x7x20mm og koges 5 minutter i hvidvin og lidt salt..
Dejen rulles ud og du kan bruge et glas eller lignende, der passer i diameter til dine forme til at stikke det ønskede antal ud.
Smør formene og beklæd dem med dejen. Læg grønsagerne i, pisk æggene sammen og hæld dem over til et par mm fra kanten. Drys evt lidt reven ost på.
Drys lidt salt og dild på. Bag minitærterne i ovnen ved 2000 i ca. 15 - 18 minutter eller til de er gyldne.
Tærterne kan laves i forvejen og lunes inden servering.