350 g kogte kartofler (gerne asparges kartofler)
1 peberfrugt
2 tomater
100 g kogte kolde grønne bønner
½ dåse tun i vand (eller sardiner)
Marinade:
1 tsk dijonsennep
1 fed hvidløg
1 spsk estragon kørvel og purløg
1 tsk olie
3 spsk rødvinseddike
salt og peber
Salaten:
Hæld lagen fra tunfisken og del den i mindre dele.
Rens peberfrugten godt.
Skær peberfrugt og kartofler i strimler og tomaten i både.
Del bønnerne over på langs.
Bland det hele i en skål.
Marinaden:
Pisk (gerne med elpisker) senneppen godt til den er meget luftig.
Tilsæt olien og fortsæt med at pisk.
Pisk de øvrige ingredienser i.
Hæld marinaden over salaten og lad den trække en times tid.
Variation: Anret på en bund af salatblade. Kan anrettes med hårdkogte æg i både. Olien kan udelades i marinaden for at gøre den mere fedtfattig, men i denne mængde er det vist ikke "kriminelt".