Lad din næste gæstemiddag blive en aften med chilismagende
skaldyr. Aftenen bliver garanteret en succes • Chili indeholder meget C-vitamin
men intet fedt.
• Skaldyr er en god jodkilde.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 10 min. 4 Portioner
# Råvarer til Skaldyr med chilismag
1 grøn chilifrugt
1 rød chilifrugt
3 fed hvidløg
2 zucchini
6 forårsløg
1½ dl tør hvidvin
16 pillede kæmperejer, rå ,eller kogte
16 friske blåmuslinger, skrubbede
1 dl hakket koriander
½ tsk friskkværnet peber
* Fremgangsmåde:
1 Fjern stilke, kerner og mellemvægge fra chilifrugterne og
hak dem fint.
Pil hvidløgsfeddene og hak dem fint.
2 Skær zucchinierne i ½-1 cm tykke og 3 cm lange stave.
Skyl og striml forårsløgene fint.
3 Opvarm en teflonpande eller wok ved god varme.
Tilsæt hakket chilifrugt, hvidløg og hvidvin. Bring det i
kog.
4 Tilsæt rå rejer, muslinger, zucchini, forårsløg, koriander
og sort peber.
Bring det i kog og lad det koge i 5-8 min. til muslingerne
har åbnet sig og rejerne er blevet hvid-rosa i farven.
Kogte rejer tilsættes 2 min. inden muslingerne er færdige.
De muslinger, som ikke har åbnet sig under tilberedningen,
skal kasseres.
Drys med koriander og peber.
Server med citronbåde og tomatsalat.
Tips & råd
Chili kan købes hele året rundt, enten konserverede eller
friske.
Man kan generelt sige at jo mindre chilifrugten er, desto
stærkere er den.
Fjern rejens tarm ved at skære et snit og løsne tarmen med
knivens spids, eller med en tandstikker.
GENVEJ
Anvend kogte rejer og muslinger på dåse. Forbered
chilisaucen og tilsæt rejer og muslinger.
Lad det simre 1-2 min. til skaldyrene er gennemvarme.
PR. PORTION: Energi: Kcal 207 = kJ 869
Kulhydrat 9 g Protein 36 g Fedt 3 g (13%) Fibre 3 g
__________________________