Logo

Letsaltet regnbuelaks med senneps-creme fraiche og lakserogn.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

(8 personer)
 
1 regnbuelaks på ca. 1,5-2 kg - fx Fiscodans, de har flot farve og ikke er for fede
Saltlage koges og afkøles:
1 l vand, 100 g salt. 60 g sukker . frisk dild, 1 drys fiskekrydderi . ca. 10 hele peberkorn og et par laurbærblade
 
Regnbuelaksen fileteres og de store ben fjernes omhyggeligt - evt. med en pincet.
Laksen lægges i et stort fad med skindsiden nedad, lagen hældes over og frisk dild lægges på, hvorefter den anden side lægges ovenpå.
Efter ca. 2 timer vendes begge fileter og de henstår ca. endnu 2 timer - selvfølgeligt koldt hele tiden.
Efter marineringen tørres fisken godt af og skæres i pæne skiver på skrå.
Lægges på tallerkenen ovenpå creme fraichedressingen med et lille salatblad og pyntes med lidt lakserogn. - evt. kan lakserognen skiftes ud med caviar naturel.
Serveres med toast.
 
cremefraiche dressing:
2 dl cremefraiche 18% .
2 dl cremefraiche 38% .
2 spsk Dijon sennep .
salt og peber

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (8 stemmer)
Siden er blevet set 1.905 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her