Logo

Pølsebrød.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Pølsebrød.

 

Børnene fordyber sig i madlavning som aktivitet, de lærer teknikker, vasker op, og spiser sammen til sidst – ved veldækkede borde.

12 stk.

 
# Ingredienser
3 dl lunken vand
1 dl mælk
50 g gær
½ dl olie
1 æg
1 tsk salt
1 spsk sukker
½ tsk kardemomme, stødt
200 g grahamsmel
450 g hvedemel
1 æg, til at pensle med
1 drys sesamfrø

 
* Tilberedning
1. Rør gær ud i en skål med lunkent vand, tilsæt mælk, olie og æg.

 
2. Rør grahamsmel, salt, kardemomme og sukker sammen og rør det i gærblandingen.

 
3. Rør hvedemel i og ælt til sidst til dejen er smidig.

 
4. Hæver i en skål i ca. 30 minutter.

 
5. Form derefter 12 aflange pølsebrød, brug en smule olie på bordpladen og hænderne i stedet for mel. Det sikrer at brødene ikke bliver tørre.

 
6. Lad pølsebrødene hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter, pensl med sammenpisket æg og drys med sesamfrø.

 
7. Bages i en forvarmet ovn ved 190 °C varmluft i ca. 15-18 minutter.

 
De første pølsevogne i Danmark blev tilladt i 1920 i København.

 
Se alle opskrifter for børnekokke

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 565 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her