Julekage - Marie's
I mange hjem var det naturligt, at der blev serveret nybagt julekage, når lysene skulle tændes adventssøndag. Julekagen er stadig fast tradition i mange hjem.
1 stk
25 g gær
1 ¼ dl mælk
75 g sukker (knap 1 dl)
2 æg
275 g hvedemel (godt 4 dl)
1 tsk kardemomme
100 g smør
75 g rosiner
75 g hakket sukat
75 g hakket pomeransskal
evt. 50 g grofthakkede cocktailbær
æg til pensling
Udrør gæren i den lune mælk og tilsæt sukker og sammenpisket æg.
Kom kardemomme i melet og findel smørret heri med fingrene.
Kom det i dejfadet og slå dejen sammen med en træske.
Bland frugtfyldet med 2 spsk hvedemel og slå det i dejen.
Kom dejen på bagepapir på bagepladen og kom en velsmurt ring fra en springform (22 cm i diameter) omkring.
Læg et klæde over og lad den efterhæve 20-30 minutter.
Pensl kagen med æg og bag den ved 200°C i ca. 25 minutter.
Kan spises i skiver med eller uden smør på.