kage
DEJ:
250 g smør
250 g sukker
250 g hvedemel
¼ tsk salt
1 tsk bl. Krydderkage krydderier
½ tsk bagepulver
6 æg
150 g rosiner
100 g korender
100 g cocktailbær
50 g sylt. appelsinskal
100 g mandler
GLASUR:
1 æggehvide
250 g flormelis
citronsaft
PYNT:
sukat
røde cocktailbær
Rør smør og sukker grundigt. Tag en kop hvedemel fra og sigt resten med krydderier og bagepulver. Pisk æggene sammen. Tilsæt skiftevis melblanding og æg og rør godt mellem hver tilsætning.
Ryst frugt og smuttede hakkede mandler i det resterende hvedemel of rør det i dejen. Tilsæt evt lidt mælk; dejen skal være som blød sandkagedej. Fyld den i en stor, velsmurt randform og bag først 30 minutter ved 180ºC og derefter ca 3 timer ved 160ºC læg smurt pergamentpapir over kagen, hvis den bliver for brun, før den er gennembagt.
Vend kagen ud, når den er noget afkølet. Pisk æggehviden med flormelis og pisk ½ -1 spsk citronsaft i, bred glasuren ud på den kolde kage og pynt med cocktailbær og sukat.