Logo

Hanebryst med ingefær-gremolata

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

10 personer - Kan laves til ca. 40 personer. Arbejdet er forholdsvis lille, og man skal bare have plads til 40 store kyllingebryststykker. Det er vigtigt at bruge godt kød, og der skal være skind på, ellers bliver det tørt. Gremolataen kan laves dagen før, og kyllingerne kan flækkes. De kan lægges sammen om formiddagen, hvis man har plads til at have dem påkøl, sidste del foregår i ovnen og er et spørgsmål om timing. Kan bruges både til middag og til buffet, hvor man evt. kan skære dem midt over, så der kun er et halvt til hver.

10 benfri bryststykker med skind af bornholmsk hanekylling eller tilsvarende stor velvoksen kylling

Ingefær-gremolata:
reven skal af 2 usprøjtede citroner
1 bdt finthakket persille
4 fed knust hvidløg
2 ½ cm frisk reven ingefær
salt og peber
lidt olivenolie til pensling

Ingredienserne til gremolataen røres sammen.
Bryststykkerne flækkes næsten horisontalt, og fyldet kommes ind i de store lommer, der opstår derved.
Lukkes evt. med kød nåle, gnides med salt, peber og olie og stilles i forvarmet ovn ved 225º i 25 minutter, til skindet er sprødt, og kødet akkurat gennemstegt.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 1.423 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her