Logo

Slåensnaps

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 dl slåenbær
1 flaske Brøndum snaps (eller anden ukrydret snaps eller vodka)  
 
2 dl bær overhældes med 75 cl Brøndum snaps
Lad snapsen trække 2-3 uger.
Den må ikke stå for længe, idet den så vil trække bitterstofferne
(blåsyre) fra stenene.
Slåensnapsen har smuk rødlig eller rødgylden farve.
Den vinder ved lagring.
 
Tips: Slåenbusken: er en tætgrenet, tornet busk der bliver 2-3 meter høj.
Det er en form for vild blomme (prunus). I maj måned sætter den en stor
mængde hvide blomster. Bladene er lancetformet med fint takket kant. De
blåsorte eller blåduggede stenfrugter er næsten kuglerunde, de plukkes i
oktober/november efter den første nattefrost. Bærrene kan få en tur i
dybfryseren hvis de ikke har fået frost. 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 3.286 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her