Det smager af hav! Lækre muslinger, solmodne tomater og
middelhavskrydderier fører tankerne til dovneferiedage.
• Muslinger indeholder B12 vitamin, som hjælper kroppen til
at danne røde blodlegemer.
Forberedelse 20 min. Tilberedning 25 min. 4 Portioner
# Råvarer til Italiensk muslingegryde
2 kg blåmuslinger
1 stort løg
3 fed hvidløg
2 stilke blegselleri
2 spsk olie
1 stor dåse knuste tomater, 800 g
2½ dl tør hvidvin
1 kvist frisk timian
1 kvist frisk rosmarin
1 laurbærblad
salt og peber
* Fremgangsmåde:
Pil løg og hvidløg.
Hak begge dele fint.
Skyl selleristilkene og skær dem i tynde skiver.
2 Opvarm olien i en stor gryde.
Læg selleri og løg i og lad det stege mørt.
3 Hæld de knuste tomater med væde i gryden.
Tilsæt vin og bring det i kog.
Tilsæt urter og krydr med salt og peber.
Lad det koge ved jævn varme uden låg i 15 min.
4 Skrub muslingerne under rindende koldt vand og fjern
skægget med en kniv.
Kassér muslinger som ikke lukker sig.
De er oftest selvdøde og dermed giftige.
5 Læg muslingerne i saucen, læg låg på og lad dem koge i 6-8
min.
Ryst gryden et par gange undervejs.
Hæld muslingerne op i en skål.
Kassér de muslinger som ikke har åbnet sig.
Tips & råd
Gratinerede muslinger: kog muslingerne og del skallerne. Læg
skaldelen med muslingen i et fad og drys med persille, rasp og reven
parmesanost.
Blåmuslinger forbereder du ved at skrubbe dem under rindende
koldt vand. Muslingens "skæg", som den bruger til at holde fast i
sten og klipper, fatter du mellem pegefinger og kniv og trækker væk. Kassér
alle muslinger som ikke lukker sig, når du banker på dem.
SERVERINGSFORSLAG
Med hvidløgsbrød bliver muslingerne et højdepunkt i en
italiensk menu.
Som forret kan du lave en blandet salat med hvidløgsdressing
og reven parmesan.
Til dessert: Tiramisu.
PR. PORTION: Energi: Kcal 271 = kJ 1138
Kulhydrat 17 g Protein 26 g Fedt 11 g (36%) Fibre 4 g