Logo

Muslinger dampet med chili, ingefær og basilikum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Du kan godt bruge almindelig basilikum, men retten smager klart bedst og mest eksotisk med thai-basilikum. Du skal fornemme den solrige thailandske sandstrand med ...

 

1 kg friske muslinger

1 chili

1 rød peberfrugt

1 løg

1 lime

1 bundt frisk thaihasilikum

20 g friskrevet ingefær

1 dl vand

1 spsk soja

2 spsk (oliven)olie

*

Skyl muslingerne rigtig godt i koldt vand.

Fjern de muslinger, der flyder ovenpå, samt de muslinger, hvor skallen er ødelagt. De er ikke gode.

Skær chili, peberfrugt og løg i mindre stykker.

Riv skallen af limefrugten, hak thaibasilikum, og vend det sammen med ingefær.

Sæt en gryde på et varmt blus, og tilsæt olie, thaibasilikum, ingefær og limeskal.

Kom peberfrugt, løg og chili i, når det begynder at simre.

Lad det hele stege i gryden i 1 minut. Tilsæt så muslingerne, og rør hurtigt rundt i gryden.

Tilsæt soja og vand.

Læg låg på gryden, så muslingerne bliver dampet.

Lad låget sidde på i 4 minutter, og kig så til muslingerne.

Hvis de alle sammen er åbne, er de færdige.

Hvis ikke, så giv dem lidt længere tid i gryden

Muslingerne er færdige, når de alle sammen er åbne.

Server dem i gryden eller i en pæn skål.

Skær limen i skiver, og brug den som pynt oven på muslingerne.

Tips: Du kan vælge at brug mere eller mindre chili, alt efter hvor stærke dine muslinser skal være. Du kan godt bruge almindelig basilikum, men retten smager klart bedst og mest eksotisk med thai-basilikum.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.004 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her