Vælg gerne violet heksering, Champignon de Paris eller Karl Johan. Rucola kan erstattes af fx brøndkarse.
Skær brødet i ikke alt for store stykker, det skal blot være en lille hapser!
12-16 tynde skiver hvedebrød, gerne med durum
2-3 håndfulde svampe
1 spsk extra jomfruolivenolie
Salt, hvid peber
Pesto:
2 bdt rucola
100 g parmesan
1 fed hvidløg
1 tsk fintreven citronskal
1 dl extra jomfruolivenolie
Salt, hvid peber
Skær skorpen af de tynde skiver brød og skær i mindre, gerne aflange, stykker.
Læg dem på en bagerist og rist i ovnen et par minutter.
Lad dem aflkøle på risten og opbevar derefter under et klæde.
Pesto: Kør alle ingredienserne i en blender og smag godt til med salt, citronskal og olie.
Skær svampene i aflange skiver og sauter dem i hed olivenolie. Svampene må ikke "koge", så mister de for meget smag.
Smør crostini med pesto og fordel derefter svampene.
Server straks med et glas vin.