600 g melede kartofler
5 hønsebouillonterninger
5 middelstore porrer
salt og friskkværnet peber
1 spsk Castello ost
2 spsk cremefraiche
fintklippet persille
Tilbehør: fuldkornsfranskbrød, eventuelt smør
*
Skyl de skrællede kartofler i koldt vand og kom dem i en gryde med 1,5 l kogende vand, tilsat 4-5 hønsebouillonterninger.
Lad det koge i 20 minutter.
Flæk imens porrerne og skær dem i strimler på tværs.
Server halvdelen af porrerne et opkog i saltvand.
Kom resten i suppen sammen med osten og lad det småkage i 15 minutter.
Purer suppen og varm den igennem.
Smag til med peber og eventuelt lidt salt og rør cremefraiche i.
Tilsæt porrestrimlerne og drys med finhakket persille.
Server fuldkornsfranskbrød - eventuelt med smør - til suppen.
Æbler i yoghurtcreme
4 middelstore æbler
1 æggeblomme sukker
1 spsk finreven appelsinskal
2,5 dl yoghurt naturel
1,5 dl piskefløde
*
Skræl æblerne, bor kærnehusene ud og damp dem forsigtigt møre i sukkervand.
Rør æggeblommen med 2 spsk sukker og halvdelen af appelsinskallen og vend først yoghurt og dernæst stivpisket fløde i.
Anret æblerne i portionsglas, hæld cremen over og drys med resten af appelsinskallen.