Loup il la vapeur il la compote d'oranges et de citron (4)
tang (hvis det kan skaffes) (1)
7-800 g filet af havbars
groft havsalt og sort peber
16 appelsinbåde, uden skal
8 citronbåde, uden skal
5-6 spsk olivenolie
(1) Hvis man ikke har adgang til en tilstrækkelig stor dampkoger eller fiskegryde, kan man koge fisken i folie sammen med en smule citronsaft, smør, salt og peber. Læg fileterne i bradepanden i ovnen, som er forvarmet til 200ºC, og lad en filet på 200 g få 9-10 minutter.
Dampkogeren pakkes med tang, fyld vand i, så det står cirka 2 ½ cm over bunden, og bring det i kog. Læg fisken ned, og drys godt med salt og peber over. Imens opvarmes appelsin- og citron stykkerne forsigtigt i olie (de må ikke stege). Så snart fisken er kogt, lægges den over på opvarmede tallerkener og orangekompotten hældes over. Kom lidt friskkværnet peber på, og server med ganske almindelige, kogte ris til.