Fyld risranden med alle mulige lækre grønsager efter smag og
sæson, og vips, så står der en vidunderlig ret på bordet. Billig mad • Anvend fuldkomsris eller råris for at få mere
fiberindhold • Man kan fint erstatte risene med hirse eller couscous.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 Portioner
# Råvarer til Risrand med grønsager
400 g champignon
4 nye gulerødder
1 spsk citronsaft
1 bundt forårsløg
1 fed hvidløg
50 g bacon
3 dl (250 g) hvide langkornede ris
½ l grønsagsbouillon
3 spsk smør eller margarine
½ spsk hvedemel
Ys l tør hvidvin
100 g grønne ærter
2 spsk cremefraiche
1 bundt persille
salt og hvid peber
* Fremgangsmåde:
1 Rens champignon, skær dem i tynde skiver og bland dem med
citronsaften.
Skrab gulerødderne og skær dem i tynde skiver.
Rens forårsløgene og skær dem i tynde skiver.
Pil hvidløget og hak det fint.
Striml baconet.
Bring risene i kog i grønsagsbouillonen og lad dem simre ved
svag varme i 20 min.
2 Opvarm 1 spsk smør på en stor pande og læg baconet på.
Tilsæt svampene og brun ved god varme under omrøring.
Tilsæt hvidløg og forårsløg og lad det stege med i 2-3 min.
Tilsæt gulerødder.
3 Drys melet over og rør rundt.
Spæd med vin og læg låg på.
Lad det simre ca. 5 min.
Tilsæt ærterne efter 2 min. og spæd evt. med lidt vand.
Smag til med salt og peber.
Hak persillen. Gem nogle blade til garnering.
4 Bland risene med resten af fedtstoffet.
Fyld en form med ris og vend ud på et fad.
Rør cremefraiche og persille i grønsagerne, garner og
server.
Tips & råd
Smør en randform med fedtstof.
Læg risene i formen og tryk dem let til med en ske.
Lad stå 2-3 min.
Dyp formens bund i hedt vand og vend risene ud på et fad.
Fyld hullet med grønsagsgryden og garner med persille.
PR. PORTION: Energi: Kcal 428 = kJ 1797
Kulhydrat 56 g Protein 10 g Fedt 16 g (34%) Fibre 5 g