Der skal kun tre trin til for at fremtrylle disse krydrede
kyllingelår. De sultne gæster behøver ikke vente længe. • Man beregner 2
kyllingelår/person • Server med ris og en blandet salat til.
Forberedelse 10 min. Tilberedning 45 min. 4 Portioner
# Råvarer til Kyllingelår lækre:
8 kyllingelår
1 fed hvidløg
2 tsk sort peber
1½ dl tomatpuré
1 dl sennep
½ porre, hakket
1 tsk Tabasco
½ tsk chilipeber
* Fremgangsmåde:
1 Sæt ovnen på 175 °C.
Gnid kyllingelårene med hvidløget.
Drys 1 tsk peber over og læg kyllingelårene i et ovnfast
fad.
2 Bland resten af peberet med tomatpuré, sennep, porre, Tabasco
og chilipeber i en skål.
Bland godt og hæld blandingen over kyllingen.
Dæk med folie.
3 Stil kyllingen i ovnen og steg i 45 min., til kyllingen er
helt gennemstegt og afgiver en klar sky, når man stikker i kødet med en gaffel.
Anret på et serveringsfad og server straks.
Tips & råd
Læg kyllingen i mælk 1 time, inden den skal marineres eller
paneres.
Det gør at kyllingen bliver mere mør og den tager lettere
smag af marinaden.
Marinaden kan også anvendes til svinekød, schnitzel, fast
fisk eller rejer.
Lad kødet ligge en tid i marinaden, så det tager godt til
sig af smagen.
MIKROOVNSTIPS
Forbered kyllingen som opskriften anviser frem til og med trin
2. Anvend et mikro-egnet fad.
Dæk med mikrofilm. Steg i mikroovnen på høj effekt i ca. 15
min., til kyllingen er færdig.
PR. PORTION (MED SKIND): Energi: Kcal 384 = kJ 1613
Kulhydrat 9 g Protein 42 g Fedt 20 g (46%) Fibre 2 g