25 g gær
2 ½ dl lunkent vand
2 tsk honning (gerne økølogisk akaciehonning)
300 g groft rugmel
ca. 200 g hvedemel
1 tsk salt
Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt de øvrige ingredienser.
Hold lidt hvedemel tilbage, hvis dejen skulle vise sig at være tilpas fugtig, før det hele er kommet i.
Ælt dejen igennem og stil den til hævning en lille time.
Slå dejen ned, form 12 små brød, og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir.
Lad dem efterhæve i 20 min.
Pensl dem eventuelt med lidt pisket æg og pynt med sesamfrø, birkes, græskarkerner eller solsikkekerner.
Sæt brødene midt i ovnen og bag dem ved 225°C i ca. 25 minutter.
Tips: Disse rugbrød smager dejligt og egner sig glimrende til frysning. Du kan derfor med fordel bage en stor portion og så hive dem op aftenen før, du skal sende dem med i ungernes madpakker.