med sur-sød velour
400 g gedekølle (udbanket i tynde skiver)
220 g frisk foie gros
50 g trøffel
250 g gedeafpuds
3 æg
2 dl Fløde
Salt, peber og muskat
1 bdt sølvbeder
Sur-sød velour:
½-1 tsk gammel balsamico
1 dl flødeskum
Olivenolie
250 g gul frisée salat (en ikke bitter tysk variant)
Pynt: Krydderurter
Kør gedeafpudset sejt med lidt fløde, tilsæt et æg ad gangen og til sidst resten af fløden.
Passér farsen gennem et passeringsnet.
Skær foie gras'en i tynde stave sammen med trøffel.
Blancher sølvbederne og kom dem i isvand.
Beklæd én form eller 4 portionsforme med film og sølvbede.
Læg lagvist foie gros, trøffel, gedefors og tynde skiver gedekølle i formen i 3 lag.
Damp terrinen/terrinerne i en gryde eller dampkoger i ca. 4 minutter og lad trække i ca. 4 minutter.
Anretning: Fordel terrinen på 4 tallerkener. Tegn en cirkel omkring med olivenolie, balsamico, lun flødeskum og gul frisée salat.
Pynt evt. med krydderurter.