persilleolie & grissini
Rygeovn -lille bærbar ovn (kan købes i lystfiskerforretninger)
8 store kammuslinger
1 rødbede
½ bdt bredbladet persille
2 dl olivenolie
Saft af 2 lime
1 skorzonerrod
½ l vindruekerneolie til stegning
Salat (frisée og rucola)
4 grissini
Groft salt, salt, peber
Drys kammuslingerne med groft salt og ryg dem 6-8 minutter i den lille rygeovn.
Skyl salaterne.
Skræl rødbeden og skær den i tynde strimler med skrælleren.
Limemarinade: Pisk limesaft og 1 dl olivenolie sammen.
Smag til med salt og peber.
Persilleolie: Blancher persillen og kør den på blenderen med 1 dl olivenolie. Smag til med salt og peber.
Vask/skrub skorzonerroden grundigt med en "grøn svamp", skær i meget tynde strimler med tyndskrælleren og friter strimlerne gyldne i meget varm vindruekerneolie.
Vikl de varme strimler i spiral omkring skaftet på en trægrydeske.
Gem til pynt.
Skær kammuslingerne i tynde skiver og anret på flade tallerkener rundt i kanten, pensl med limemarinade og tegn en tynd streg med persilleolie.
Vend salater og rødbedestrimler i marinaden og anret midt på tallerkenerne.
Pyntes med sprøde skorzonerrod-spiraler og grissini.