1-1 ¼ kg laks ( helst midterstykket af laksen)
¾ dl salt (= 75g)
½ dl sukker (=50g)
20 hvide peberkorn
meget dild
frisk dild skylles og aftørres omhyggeligt, anvendes tørret dild bruges 4 spsk
Laksen skylles ikke, men aftørres.
De kan udmærket grave laks fra frossen laks, så fald tør den næsten op og flækkes.
Rygbenet kan nemt skæres ud, fjern også sideben, der ikke følger med rygbenet!
Nu blandes salt, sukker og de hvide peberkorn, der er knust i en morter, og med denne blanding gnides laksekødet, ikke på skindsiden.
Meget klippet dild eller den tørrede fordeles over og lakseskiver ne lukkes sammen, så kødsiderne ligger mod hinanden.
Laksen lægges i en plasticpose, der er åben i begge ender, og anbringes på et fad med noget tungt over .
Trækker i køleskabet 1-2døgn, og i den tide vendes laksen 1-2 gange.
Er den, færdig til at skære ud ned mod skindsiden, servers med klippet dild.
Kan opbevares i køleskabet i ca. 8 dage.