12 store kartofler
200 g bacon i terninger
2 spsk olivenolie
200 g skivede champignoner
3 røde peberfrugter i strimler
2 spsk hvedemel
1 l. hønsebouillon
salt og rigeligt friskkværnet sort peber
Salat:
1 salathoved
2 tomater
1 salatløg
Dressing:
½ dl citronsaft
2 spsk solsikkeolie
salt og friskkværnet sort peber
1 knsp sukker
* Tilberedning
Skræl kartoflerne og skær hver i 4 skiver.
Blancher dem i letsaltet vand i 3 min.
Hæld vandet bort og køl kartoflerne af i koldt vand.
Rist baconterningerne gyldne i olien.
Bland champignoner i og lad dem riste med nogle min, inden peberfrugtstrimlerne blandes i.
Drys melet over og rør.
Tilsæt bouillonen lidt efter lidt og lad det koge igennem.
Smag til med salt og peber.
Hæld halvdelen af saucen i bunden af et fad.
Læg de blancherede kartoffelstykker taglagt i rækker.
Fordel resten af saucen med fyldet på toppen.
Bag retten på nederste rille i ovnen ved 180 º i 50 min.
Riv den skyllede salat itu og bland den med tomat og løgringe.
Rør dressingen sammen og server den til.