Kartoffelmos er et lækkert og mættende tilbehør. Denne
opskrift er nem at tilberede og smager dejligt. Kartoffelmos er velegnet som
tilbehør til mange sammenkogte retter, fx gullasch og bankekød.
4 portioner
# Ingredienser:
1 kg kartofler
1½ dl mælk
50 g smør
1 tsk groft salt
friskkværnet peber
*
Fremgangsmåde:
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker.
Kog dem godt møre i en tykbundet gryde i vand uden salt,
20-30 min.
Hæld vandet fra kartoflerne, og damp dem helt tørre.
Mos kartoflerne med kartoffelstøder eller elpisker, og
tilsæt mælken lidt efter lidt under stadig piskning.
Tilsæt smørret og pisk mosen let.
Smag til med salt og peber.
Tips: Kartofler, der skal moses, bør altid koges uden salt.
En rest kartoffelmos kan røres op med mælk og lægges over en
sammenkogt ret, som et låg.
Gratineres i ovnen til retten er gennemvarm.