Man bliver aldrig træt af torskerogn, hvis man vel at mærke nøjes med at spise den i årets første måneder, hvor der er sæson for den – kogt, stegt eller marineret, i fiskefrikadeller, paté eller kartoffelpandekager. I denne opskrift bliver den kogte torskerogn serveret med syltede porrer og hvide stave af blancheret pastinak.
250 g pastinakker i stave
1 spsk olivenolie
1 bundt hakket persille
1 dl lys vineddike
100 g sukker
75 g honning
250 g porrer i tynde strimler
500 g kogt torskerogn i skiver
2 spsk kapers
Bring 2,5 dl vand i kog med lidt salt.
Blancher pastinakstavene i 2 min.
Tag dem op, køl dem af i en sigte, vend dem i olivenolie og hakket persille, smag til med salt og peber.
Kom vineddike, sukker og honning i kogevandet og bring det atter i kog.
Hæld lagen over porrerne, drys med peber fra kværnen og lad dem trække et par timer.
Kom de syltede porrer med lidt af lagen på et fad, læg torskerognen på og fordel pastinakkerne over.
Drys med kapers og server med brød.
Grønsager pr. person: ca. 125 g