6-8 personer
140 g Valrhona chokolade Guanaja 70%
1 porter eller Semper Ardens Criollo Stout (33 cl)
4 dl fløde
4 dl mælk
200 g rørsukker
1 vaniljestang
8 æggeblommer
rørsukker til karamellisering
Hak chokoladen fint.
Kog porter eller stout ind til det halve.
Kog fløde, mælk, sukker og den flækkede vaniljestang op.
Tag blandingen fra blusset og lad den trække 10 minutter.
Skrab vaniljekornene ud i fløde-mælken.
Hæld blandingen over den hakkede chokolade lidt efter lidt.
Hæld i midten og rør hele tiden undervejs.
Tilsæt æggeblommerne og den indkogte porter.
Hæld bruléemassen i små porcelænsforme, som du bager i vandbad i ovnen ved 100ºC i 45 minutter, til konsistensen er som fed cremefraiche.
Køl ned i køleskabet. Alt dette kan du lave dagen før.
Drys et tyndt lag rørsukker over og karamelliser med en bunsenbrænder eller i ovnen under grillen.
Vælger du sidste løsning skal porcelænsformene placeres i ovnfast fad fyldt med koldt vand for at undgå at æggecremen koagulerer.
Server straks.
Tips: Creme Brulée serveres sædvanligvis for sig selv. Denne creme smager særlig godt, hvis den serveres med pærestykker kogt møre i en tæt sukkerlage, der efter kogningen smages til med Porter eller Criollo Stout og citronsaft.