Super at fryse som nødforråd, her til 4-6 sultne.
250 g hvedemel
½ tsk salt
125 g koldt smør
100 g kogt skinke
100 g spegeskinke (behøver ikke være den dyreste)
1 løg
2 fed hvidløg
150 fast ost (fx emmentaler)
2 ½ dl fløde
4 æg
friskkværnet peber
1 bundt purløg eller persille
Læg melet i en bunke på bordet, drys med salt og laven fordybning i midten.
Hæld 2-3 spsk iskoldt vand i den.
Fordel smørret i små stykker i melet, og hak smørret ind i melet med en stor kniv, indtil det er blevet til en grynet masse.
Saml det hurtigt til en glat dej.
Rul dejen ind i alufolie og læg den 30 minutter i køleskabet.
Der er tid nok til at skære skinken i strimler, hakke løg og hvidløg, rive osten, og tid nok til at piske fløde, æg og peber sammen og hakke krydderurterne fint.
Husk at forvarme ovnen til 220º (varmluft 200º - kan tændes senere).
Rul dejen ud på det melstrøede bord, læg den i en rund tærteform på 28-30 cm, skær den overskydende dej rundt om formen væk.
Bland skinke med løg, hvidløg og krydderurter.
Fordel det på dejen.
Osten røres i æggeblandingen og hældes over.
Quichen bages gyldenbrun i godt 40 minutter.
Efter godt 20 minutter dækkes med alufolie (den matte side vendes udad), så quichen ikke bliver for mørk.
kj pr. portion (6): 2900