Dej:
1 ½ dl mælk
25 g gær
75 g margarine
400 g safir hvedemel
½ tsk salt
1 æg
Fyld:
100 g røget skinke eller filet
3 hårdkogte æg
85 g flødeost
1 tsk fransk sennep
1 spsk klippet purløg
Mælken lunes og gæren smuldres i.
Margarinen smuldres i melet.
Mælk, salt og æg tilsættes og dejen æltes sammen.
Dejen stilles til hævning et lunt sted i ¾ time.
Skinken og æg hakkes og røres sammen med resten af fyldet.
Dejen slås ned og deles i to.
Udrulles tyndt og udskæres efter en tallerken 12-15 cm. i diameter.
Ca. ½ spsk fyld lægges på hver cirkel.
Kanterne pensles med æg, foldes over hinanden og trykkes sammen, brug
evt. en gaffel.
Piroggerne stilles på plade med sammenføjningerne opad.
Efterhæver ca. 10 minutter.
Bagetid 15–20 minutter ved 225ºC.
Serveres som frokost eller natmad.