4 stykker laksefilet a 200 g
citronsaft
salt og peber
lidt smør/olie til stegning
Flødespinat:
500-600 g helbladet spinat (frost)
1 stor spsk smør
1 stor spsk hvedemel
ca. 2 dl fløde
revet muskatnød
salt og peber
Tilbehør:
Tynde skiver hvidt brød
olie
friskhakket dild
Dryp laksestykkerne med citronsaft, drys dem med salt og peber og lad
dem hvile lidt.
Steg dem derpå i ca. 3 minutter på hver side i smør/olie på en alm. pande eller på en oliepenslet grillpande.
Flødespinat: Lad spinaten tø op i en si.
Smelt smørret i en tykbundet gryde, rør hvedemel i og spæd med fløde under
omrøring.
Tilsæt spinaten og lad blandingen simre i et par minutter.
Smag til med muskat, salt og peber og server spinaten til de nystegte
laksesteaks.
Giv tynde brødskiver til, der er penslet med olie og drysset med dild og
ristet gyldne i ovnen.