Logo

Søtunge med sennep- og timiansauce og forårsløg

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 hele søtunger á 3-400 g
200 g frisk, renset spinat (blancheret og klemt fri for væde)
1 fed hvidløg

fars:
125 g laksefilet uden skind og ben
1 dl piskefløde
½ æg

sauce:
1 dl tør hvidvin
1 dl fiskebouillon (bouillonterning + vand)
2 skalotteløg
2 dl piskefløde
75 g smør
salt
peber
citronsaft
1 spsk grovkornet sennep
½ tsk timian

kogelage:
½ dl tør hvidvin
½ dl vand

Tilbehør:
200 g spinat
200 g forårsløg
½ bdt dild

Laksefars:
Ingredienserne blendes.

Søtungen udskæres i hele fileter uden skind og ben. På det, der var skindsiden, smøres laksefarsen. Der lægges et lag spinatblade. Fisken rulles sammen fra halen til hovedet.
Fiskerullerne dampes i hvidvin og vand i en lav gryde under låg.

Til saucen anvendes kogelagen, som tilsættes fiskefonden samt 2 hakkede skalotteløg. Koges ned til der resterer ½ dl Herefter tilsættes piskefløden og koges yderligere ned.
Saucen smages til med salt, peber og citronsaft. Monteres med 75 g smør og sigtes. Der tilsættes yderligere sennep og timian. Saucen blendes kort.

Anretning:
Fiskerullerne skæres i tre stykker, som anrettes på smørsauteret spinat på tallerkenen. Rundt om fisken anrettes stykker af smørdampede forårsløg.
Saucen, der er blendet, hældes forsigtigt omkring fisken.
Pyntes med en kvist dild.

VariationsTips:
Retten kan laves med alle slags fladfisk.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 1.427 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Regeringen, er der nogen der skal udskiftes?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her