Dressing:
2 ½ dl appelsinjuice
1 spsk sukker – gerne rørsukker
1 spsk finthakket ingefær
1 tsk revet appelsinskal
2 spsk citronsaft
2 tsk dijonsennep
Salat:
150 g salat i grove stykker – gerne en blanding af fx romaine, radicchio og friseésalat
2 æbler i tynde både – fx Ingrid Marie
kerner fra et granatæble
1 dl fintsnittet bredbladet persille
10-15 ristede, hakkede hasselnøddekerner
Dressing:
Bring appelsinjuice, sukker, ingefær og appelsinskal i kog i en lille gryde og lad det koge ind til det halve for svag varme.
Kom sennep i en skål og rør den indkogte appelsinsaft i.
Rør citronsaft i og smag evt. til med mere sukker og lidt salt og peber.
Lad dressingen blive kold.
Salat
Vend salat, æblebåde, granatæblekerner, persille og nødder med dressingen kort før servering.