2-3 røde Ingrid Marie
Blandede salater efter smag, fx Mitzuna, rucola, rød egeblad, baby spinat, grøn krølsalat, romainesalat eller andet godt
250 g spisekastanier
2-3 forårsløg
1-2 granatæbler
1 blød gedeost
Dressing:
Koldpresset jomfruolivenolie
Æblecidereddike
Honning
Maldon salt og friskkværnet sort peber
Æblerne skæres i mundrette stykker, kernehuset fjernes.
Salaterne vaskes og tørres forsigtigt, før de brydes i passende stykker.
Kastanierne ridses med et kryds i toppen og bages i ovnen ved 200ºC i 30 minutter, når de er kølet af, pilles skallen af og kastanierne brækkes i mindre stykker. Forårsløgene hakkes fint, granatæblerne flækkes og kernerne pilles ud.
Salaterne blandes med æblestykkerne, og arrangeres på et fad.
Drys derefter med kastaniestykker, forårsløg og granatæblekerner.
Fordel derefter små klumper gedeost over salaten.
Bland ingredienserne til dressingen sammen, smag til, og når dressingen har den rette sød/syrlige smag, hældes den over salaten der serveres med det samme.