4 personer
750 g Victoria blommer, halverede og stenene fjernet
250 g sukker
6 dl vand
1 kanelstang
en strimmel citronskal
Pynt:
1 blomme, skåret i 4 stykker
myntekviste
*
Læg blommerne i et ovnfast fad og bag i en forvarmet ovn ved 200ºC i 45 minutter.
Imens kommes sukker, vand, kanelstang og citronskal i en gryde.
Opløs langsomt sukkeret over svag varme og bring derefter blandingen i kog.
Lad det koge over svag varme i 20 minutter, eller indtil blandingen er blevet sirupagtig.
Kom de bagte blommer i siruppen og lad det koge i yderligere 10 minutter.
Tag gryden af varmen, tag citronskal og kanelstang op og smid væk.
Blend frugtblandingen i en blender eller foodprocessor, eller tryk blandingen gennem en sigte.
Lad den køle af og stil den derefter i fryseren i 3 timer, indtil den lige er frossen.
Tag den ud af fryseren og mos med en gaffel.
Stil isen tilbage i fryseren i yderligere 3 timer.
Tag sorbeten ud af fryseren 10 minutter inden servering.
Pynt med blommeskiver og myntekviste.
kJ 1322; protein 1 g; fedt O g; kulhydrat 81 g